Üst Banner
İmamoğlu: Kendimize rakip olarak yine kendimizi görüyoruz

'İSKİ Dijital Dönüşüm Projeleri' tanıtım toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Geçtiğimiz dönem yapmış olduğumuz yatırımların yarıştırılacağı bir 5 yıl yok. Bizim çok ileride olduğumuzu düşünüyorum. Bizde yorulmak olmayacak. Ama birlikte çalışmak olacak. Kibir ya da tek bir kişinin bildiği bir tavırdan öte; ortak aklın, beraber karar vermenin tadını çıkaran bir ekip olacağız. Kendimize sadece rakip olarak yine kendimizi görüyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İSKİ, en son 2016 yılında güncellenen dijital altyapısını, yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırımla yeniledi. İSKİ’nin dijital dönüşüm projelerini tanıtmak için düzenlediği tanıtım toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. İmamoğlu, geçmiş 5 yıllık dönemlerinde; ekonomik zorluklardan pandemiye, siyasi engelleme çabalarından doğal afetlere kadar uzanan olumsuzluklara rağmen, birbirinden farklı hizmet kollarında başarılı olduklarını söyleyerek “İnanın ifade etmekten artık geri durmuyorum; geçtiğimiz dönem yapmış olduğumuz yatırımların yarıştırılacağı bir 5 yıl yok.

Bizim çok ileride olduğumuzu düşünüyorum. Kırdığımız; hizmet, üretim, yatırım rekorlarını İstanbul'da yeni dönemde de devam ettireceğiz. İSKİ'nin de kendi özel sayfasında hassas ve değerli bir durum vardır. O da yaptığı yatırımlarda, özellikle altyapıda rekor seviyede bir dönemi başarmıştır. Ve gerçekten bütçe zorluklarıyla da başarmıştır” dedi.

1 MİLYARLIK DİJİTAL YATIRIM

İBB ve İSKİ’nin yaptığı altyapı yatırımlarından bazılarının 'görünmez yatırımlar' olduğunu belirten İmamoğlu, teknolojik yenilenmelerin de bu kapsamda olduğunu söyledi. İSKİ’nin, dere yataklarının ıslahı ve kente yeşil alanlar kazandırma noktasında da önemli çalışmalara imza attığını dile getiren İmamoğlu, “Bütün bunlar görünen, görünmeyen, yerin altı, yerin üstü, o dijital altyapısı ve teknolojik süreçler tam işlemediğinde, bütün yaptığınız işler, aslında vatandaşa da verimli bir şekilde ulaşamıyor.

Bu yönüyle de bilgi teknolojileri, yazılımlar, siber güvenlik sistemlerini yenileme ihtiyacını, az önce anlatılan tüm detaylarıyla, çok değerli bir dijital dönüşüm projeleriyle beraber sonuca ulaştırdık ve artık güzel bir yatırım sürecini de şöyle de başardığımızı orada gördük; belki o çok atlanmış olabilir, ıskalanmış olabilir. Biz, bu dönemde yaklaşık 1 milyar liraya doğru giden bir dijital dönüşüm yatırımını da yapmış olduk ve sorunları çözüme kavuşturmuş olduk” diye konuştu.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!