Üst Banner
Türk boksörler 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda madalya garantiledi

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleşen 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türk sporcular Samet Gümüş ve Tuğrulhan Erdemir, yarı finale kalarak madalyalarını garantiledi. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda, Türk boksörler başarılarıyla dikkat çekiyor. Erkekler kategorisinde mücadele eden iki Türk sporcu, yarı finale yükselerek madalya kazanmayı garantiledi. Bu başarı, milli sporcuların turnuvadan en az bronz madalya ile ayrılacaklarını garantiledi.

51 kilogramda yarışan Samet Gümüş, çeyrek final mücadelesinde Azerbaycanlı rakibi Masud Yusufizada'yı mağlup etti ve yarı finale adını yazdırdı. Öte yandan, 71 kilogramda Tuğrulhan Erdemir de Arnavutluk'tan Alban Beqiri'yi yenerek yarı final biletini kaptı. Her iki sporcu da bu sonuçlarla Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını daha önce kazanmıştı.

Diğer taraftan, bir diğer Türk boksör Mehmetcan Çınar ise çeyrek finalde Fransız rakibi Samuel Kistohurry'ye yenilgi yaşayarak turnuvaya veda etti. Bu sonuçlarla Türkiye, yarı final müsabakalarına kadınlarda 3, erkeklerde 2 olmak üzere toplam 5 boksörle devam edecek. Yarı finaller yarın gerçekleşecek olup, final müsabakaları ise 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!