Amerikali Turk

Ankara Antlaşması için son başvurular

  • October 30, 2017 2:50 PM

Çok konuşulan, hep merak edilen Ankara Antlaşması Vizesi; Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşmasını imzalayan ülkelerin vatandaşlarına, İngiltere’de iş kurma izni veren vizedir. Ankara Antlaşması Vizesi, başvuru yapan kişilere; İngiltere’de yaşama, orada iş kurma ve kendi işini kurma olanağı verir. Bunun için başvuruyu yapan kişi kendi işine sahip olmalı ve dolayısıyla da kendine yetecek kadar para kazanıyor olmalıdır

Bu vize ilk başta 1 yıl geçerli şekilde verilir. Sorunsuz geçirilen 1. yılın sonunda 3 yıllık olarak uzatılabilir. Böylece toplam 4 yıl İngiltere'de yaşayan ve kendi işinde çalışan kişi Sürekli Oturum İzni alabilir. Kişi; Sürekli Oturum İzni alıp İngiltere'de 5 yılı tamamladığında ise eğer isterse İngiliz vatandaşlığına geçmek için başvuru yapabilir.
Tüm bunlardan yola çıkarak kısaca; Ankara Antlaşması İngiltere vizesi, Türk Vatandaşlarına İngiltere'de bir meslek sahibi olarak ve herhangi bir asgari şart (sermaye, dil, eğitim vb.) olmaksızın iş kurma ve sonrasında ise vatandaşlık alma olanağı sunar. Bunların gerçekleşebilmesi için başvuru sahibinin o iş alanı ile ilgili yeterli bilgi, tecrübe, sermaye ve gerçekçi bir iş planına sahip olması ve bunu belgelerle ispatlayabiliyor olması yeterlidir.

Ankara Antlaşması Vizesi hangi avantajlar sunar?
Ankara Antlaşması vizesi ile İngiltere'ye giriş yapan kişiler;
Burada yerleşik ve düzenli bir hayat yaşayabilirler.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu vize ile İngiltere'de kendi işini kurabilir veya bir şirkete ortak olabilir.
İngiltere vatandaşlarına sunulan tüm eğitim ve sağlık haklarından ücretsiz olarak faydalanabilir.
Askerlik hizmetlerini 37 yaşına kadar erteleyebilir veya bedelli askerlik hakkından yararlanabilir.
Eş ve çocuk gibi bakmakla yükümlü olduğu kişileri yanlarında götürebilir.
Türkiye ve İngiltere arasında yaşanan siyasi ya da ekonomik kaynaklı bir sorun bu vize ile İngiltere'ye yerleşen kişileri ilgilendirmez, o kişilerde hak kaybına yol açmaz.
Sorunsuz geçen 5 yılın ardından İngiliz vatandaşlığı hakkı elde edilebilir.

Ankara Antlaşması vizesine başvuru koşulları
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
18 yaşından büyük olmak,
İngiltere'de iş kurmaya hazır olduğunu belgeleyebilmek,
Kurulacak işe yetecek sermayeye sahip olmak, kurulacak işi karşılayacak ölçüde maddi birikim olduğunun gösterilebilmesi, belgelenebilmesidir.

Neden İngiltere'yi seçmek gerekir?
İngiltere; büyük kültürel ve etnik topluluklar tarafından temsil edilen çeşitli ve çok kültürlü bir toplum yapısına sahiptir.
Dünya standartlarının üzerinde eğitim seviyesine, geniş yelpazeli devlet ve özel okul ağına sahiptir.
Sağlık hizmetleri hem çok kaliteli hem de ücretsizdir.
İngiltere, G8 üyelerinden biridir.
Dünya finans sektörünü yönlendiren bir ekonomisi vardır.
İngiltere pasaportu sahipleri çok cazip seyahat avantajlarına ve güvenliğine sahip olurlar.

Göçmen Yatırımcı Programı
Göçmen Yatırımcı Programı, İngiltere'nin gönüllü finansal kuruluşuyla ortak girişimle sunulur ve daha yüksek bir seviyede yatırım yapanlara daha erken ikamet izni verilmesini sağlar. Bu program üç aşamalı bir sistem olarak hazırlanmıştır. Programa katılım hakkı kazanmak için, başvuranlar ölçütleri karşılamalı ve aşağıda sıralanan yatırım seçeneklerinden birini yerine getirmelidirler.
Kişi hedeflediği işi kurmadan önceki dönemde ve kurma aşamasında kendinin ve bakmakla yükümlü olduklarının kalacak yer ve geçim masraflarını karşılayabilmeli,
Yatırımcı, İngiltere'yi ana ikamet yeri yapmalı ve 12 ayın en az 6 ayını İngiltere'de geçirmelidir.

İngiltere'de yatırım yapanlar avantajlıdır!
İngiltere göçmenlik yasası tarafından sunulan göçmenlik yatırım kategorisi varlıklı kişilerin İngiltere'de finansal yatırım yapmasını ve ailesiyle beraber ülkeye yerleşmesini destekler ve pek çok avantaj sağlar. Varlıklı kişilerde;
İş tecrübesi zorunlu değildir.
İngilizce seviyesi önemli değildir.
Mülakattan geçmeleri gerekmez.
Sağlık açısından yeterlilik aranmaz.
12 ayın sadece 6 ayında İngiltere'de kalmak yeterlidir.