Üst Banner
Jane Fonda'dan depresyondaki kişilere tavsiye

Oscar ödüllü ünlü aktris ve aktivist Jane Fonda, gelecek konusunda endişeli ve depresif olan insanlara tavsiyelerde bulundu. 86 yaşındaki ABD’li oyuncu ve aktivist Jane Fonda, USC Annenberg Media ile yaptığı özel röportajda altmış yıllık kariyerini ve iklim krizine çözüm bulma çabalarını anlattı.

Aktivist yönünün kendisini "karanlıktan çıkarmaya" yardımcı olduğunu söyleyen Fonda, “Belki beş ya da altı yıl önce iklim durumu konusunda gerçekten umutsuzdum. Bir şeyler yapıyordum ama bir platformum olduğu sürece çok daha fazlasını yapabileceğimi biliyordum." "Yataktan kalkmak bile benim için çok zordu, depresyondaydım. Daha sonra aktivist bir yola girdiğim anda depresyon ortadan kalktı." dedi.

UMUTLU KALMASINA YARDIMCI OLUYOR

"Şu anda çok tehlikeli bir dönemde" yaşadığımızı kabul etmesine rağmen, aktivist olmanın onun "umutlu kalmasına" yardımcı olduğunu söyledi.

Fonda, "Karşılaştığımız en tehlikeli tehdidin iklim krizi olduğunu düşünüyorum, çünkü bununla zamanında yüzleşmezsek demokrasiye, eşitliğe ve istikrarlı bir toplumda istediğimiz her şeye ulaşmak çok zor olacak. Kendimi tam zamanlı olarak iklim krizi sorununa adamaya karar verdiğimde, amacım insanları gelecek konusunda uyarmaya çalışmaktı.

Fosil yakıt emisyonlarımızı azaltmak için yaklaşık altı yılımız var.” diye ekledi. Fonda'nın bir aktivist olarak faaliyetlerine başlaması ciddi anlamda ilk kez 1970'lerde, siyahi bir avukat olan akıl hocasıyla başladı. Ünlü oyuncu bu konuda, "Ona dedim ki, 'Sanırım artık oyuncu olmayacağım çünkü dünyada çok farklı bir durumda olan insanlarla çalışmak benim için çok zor.'.

O da bana şöyle dedi: 'Fonda, hareketin birçok organizatörü var ama film yıldızlarımız yok. Film yıldızlarına ihtiyacımız var. Sadece yaptığınız şeyi yapmaya devam etmemelisiniz, aynı zamanda daha fazla dikkat etmeli, ona sahip çıkmalısınız. Kariyerinize sahip çıkın, bir aktivist olarak işinize yaramasını sağlayın.'” şeklinde konuştu.

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!