Üst Banner
Milyarderler listesinde İstanbul sürprizi

Hurun Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye 25 dolar milyarderiyle dünyada ilk 20, Avrupa'da ise ilk 5'e girerek dünyanın en hızlı büyüyen milyarder ülkelerinden oldu. İstanbul ise ilk kez 'En çok milyarder bulunduran kentler' listesinde 26. sıradan yer buldu. Küresel servet alanında raporlar yazan Çin merkezli Hurun şirketi, 13. Hurun Küresel Servet Raporu'nu yayınladı. Listeye göre Ocak 2024 itibariyle dünya üzerindeki dolar milyarderi sayısı 3 bin 279'a yükseldi. Dünyada en çok milyarder bulunduran ülke 814 kişiyle Çin olurken ABD 800 kişi ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye ise 25 dolar milyarderiyle dünyada ilk 20, Avrupa'da ilk 5'e girerek, dünyanın en hızlı büyüyen milyarder ülkelerinden oldu. Türkiye'deki dolar milyarderi sayısı geçen yıla göre 5 kişi arttı. İstanbul ilk kez 'En çok milyarder bulunduran kentler' listesinde 26. sıradan yer bulurken, ülkedeki 25 milyarderin 22'sini bulundurmasıyla da öne çıktı

KÜRESEL SERVET RAPORUNUN DETAYLARI

Raporda öne çıkan bölümler şöyle oldu:

Dünyadaki milyarder sayısına 167 kişi daha eklendi ve toplam milyarder sayısı 3279'a ulaştı. Yapay zeka teknolojisinin yarattığı ekonomi yeni milyarderlerin ortaya çıkmasında etkili oldu. Tüm yeni servetin yarısından fazlası yapay zeka merkezli ekonomi tarafından yaratıldı. ABD'deki milyarderlere 109 kişi daha ekledi ve toplam sayı toplam 800 oldu. Çin 155 milyarder kaybetti, ancak 814 milyarderle hala dünyanın bir numarası.

Hindistan 84 artışla 271 milyarderle ABD'den sonra en çok sayıda milyarder bulunduran ülke oldu. İngiltere 146 milyarderle Almanya'yı geride bırakarak dördüncü sıraya yükseldi. Almanya ise 140 milyardere ev sahipliği yaptı. New York, 119 milyarderin yaşamayı tercih etmesiyle 7 yıl aradan sonra ilk kez dünyanın 'milyarderler başkenti' statüsünü geri alırken, New York'u 97 milyarderle Londra takip etti.

Pekin geçen yılki birincilikten dördüncü sıraya geriledi. Mumbai, Pekin'i geçerek ilk kez Asya'nın 'milyarderler başkenti' oldu ve dünyada ilk 3'e girdi. Yeni Delhi de ilk kez ilk 10'a girdi. Palm Beach, İstanbul, Mexico City ve Melbourne de dünyada en çok milyar barındıran şehirler arasına girdi.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!