Üst Banner
Sivrisinekleri sonsuza kadar kovuyor! Sineklerin kabusu olan karışım

Yaz aylarının gelmesi ile beraber sivrisinekler de daha sık görülmeye başlandı. Sivrisinek ısırığı ve sesinden rahatsız olanlar çözüm yöntemlerini araştırıyorlar. Evde hazırlayacağınız doğal sinek kovucular ile bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. İşte sineklerin kabusu olan o karışım

 
 

SİRKE

Ekran görüntüsü 2023-06-05 170341

Sivrisinekler kokudan nefret ettikleri için tüm sirke türleri kovucu olarak kullanılabilir. Bazı sirkeler kovucu olarak diğerlerinden daha iyi çalışır. Uzmanlar özellikle elma sirkesi önermektedir. Beyaz sirke kullanılıyorsa, bir sprey şişesinde suyla karıştırılması gerekir, aksi takdirde elma sirkesi veya kırmızı sirke doğrudan açıkta kalan cilde uygulanabilir ve koku sivrisinekleri kovar.

LAVANTA ESANSİYEL YAĞI

Ekran görüntüsü 2023-06-05 170402

Lavanta yağı sivrisineklere direnmede faydalıdır ve ayrıca sivrisineklerin kaşıntılı ısırıklarını iyileştirmede rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Bu özel yağın çocuklar üzerinde kullanımı da güvenlidir ve kokudan hoşlanmayan sivrisinekler için daha fazla ısırmayı sınırlamaya yardımcı olur.

 

NANE YAĞI

Ekran görüntüsü 2023-06-05 171231

Bazı araştırmacılar, yağın insan derisine uygulandığında yetişkin sivrisineklere karşı güçlü bir kovucu etkiye sahip olduğunu belirttiğinden, nane sivrisinekleri kovmak için faydalara sahiptir. Yayıldığında, nane yağı sivrisinekleri uzak tutmaya yardımcı olabilir ve ailenizdeki herkesin can sıkıcı sivrisinek ısırıklarından korunmasına yardımcı olabilir. Çocuklar genellikle nanenin canlandırıcı kokusunu severler ve nane yağının serinletici hissi de rahatlama sağlayabilir ve sivrisinek ısırıklarının kaşınmasını azaltabilir.

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!