Üst Banner
Will Smith ve Jada Pinkett Smith cephesinde işler kötü gidiyor

Oscar ödüllü aktör Will Smith ve eşi Jada Pinkett Smith, son yıllarda gelirlerinde büyük bir düşüş görmelerinin ardından yardım kuruluşlarını kapatma kararı aldı. Variety'nin haberine göre, 55 yaşındaki Will Smith ve 52 yaşındaki sunucu eşi Jada Pinkett Smith, kendi isimlerini taşıyan Will ve Jada Smith Aile Vakfı'nı kapatmayı seçti.

Bunun sebebi ise Will Smith'in Oscar Ödülleri 2022’de, eşine yapılan bir şaka uğruna sahnede sunucu Chris Rock’ı tokatlaması ve bunun ardından büyük bağışçıların gitmesi olarak görülüyor. ProPublica aracılığıyla incelenen vergi kayıtları, bu kötü şöhretli tokatın hemen ardından, 2022'de kar amacı gütmeyen kuruluşun gelirinde önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Gelir kaybının büyük bir kısmının, Smith’in Oscar gecesindeki olaylı davranışının ardından büyük kurumsal bağışçıların katkıda bulunmamayı tercih etmesinden kaynaklandığı görülüyor. 1996 yılında kurulan vakıf, 2020'de 1 milyon 760 bin dolar, 2021'de ise 2 milyon 138 bin 660 dolar gelir elde ettiğini ancak 2022 gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 83 düşüşle yalnızca 365 bin 870 dolar olduğunu belirtti.

Bağış yapmayı bırakmayı tercih eden başlıca bağışçılar arasında 2021 için 76.160 dolar veren American Airlines ve aynı yıl 100.000 dolar bağışlayan yetenek ajansı CAA da vardı. Vakfa yakın bir kaynak Variety'ye, çiftin şok edici Akademi Ödülleri gecesinden önce vakfı kapatmayı planladıklarını iddia etti.

Onun yerine, benzer miktarda parayı özel şahıslar olarak bağışlamayı planladıkları iddia ediliyor. Kaynak, çiftin vakfı kapatma planlarının kanıtı olarak, 2021 yılında iki personele yapılan ödemenin bir önceki yıla göre azaldığını, 2022 yılı için ise ücretli personel bulunmadığını belirtti. 2022'de vakıf fonlarının nispeten küçük bir kısmını oluşturan iki bağış, faaliyette olmadığı anlaşılan iki ruh sağlığı hayır kurumuna yapıldı.

 

BLUE MEZZE

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!