Reklam

Trump: “Ölü insanları geri getirebiliriz.”

Instagram'da Gör

Trump, ABD’nin üzerinde çalıştığı bazı deneysel ilaçların, ölümün eşiğindeki insanları yeniden hayata döndürebilecek seviyede olduğunu iddia etti. Hangi ilaçtan bahsettiği açıklanmadı ama açıklama kısa sürede sosyal medyada milyonlarca kişiye ulaştı. Uzmanlar ise bunun gerçek anlamda “ölüyü diriltmek” olmadığını söylüyor. Bazı ağır vakalarda kalbi duran hastaların ileri müdahalelerle tekrar hayata döndürülebildiği belirtiliyor.

Diğer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyaret için dikkat çeken bir planlama gündemde.

Kulislerde konuşulanlara göre Erdoğan’ın, 2026 Dünya Kupası’nda oynanacak Türkiye - ABD maçını izlemesi bekleniyor.

En çok merak edilen konu ise Erdoğan - Trump görüşmesinin nerede gerçekleşeceği.

Görüşme Washington’daki Beyaz Saray’da mı olacak, yoksa California’da mı?

İki liderin görüşmenin ardından Türkiye - ABD maçını birlikte izleyip izlemeyeceği de henüz netleşmiş değil.

Diplomatik temaslar ve ziyaret planlamasıyla ilgili süreç devam ediyor.

Kaynak @anilsural

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyaret için dikkat çeken bir planlama gündemde. Kulislerde konuşulanlara göre Erdoğan’ın, 2026 Dünya Kupası’nda oynanacak Türkiye - ABD maçını izlemesi bekleniyor. En çok merak edilen konu ise Erdoğan - Trump görüşmesinin nerede gerçekleşeceği. Görüşme Washington’daki Beyaz Saray’da mı olacak, yoksa California’da mı? İki liderin görüşmenin ardından Türkiye - ABD maçını birlikte izleyip izlemeyeceği de henüz netleşmiş değil. Diplomatik temaslar ve ziyaret planlamasıyla ilgili süreç devam ediyor. Kaynak @anilsural

🇹🇷 Türk Hava Yolları, iflas eden Amerikan hava yolu şirketi Spirit Airlines’ın bazı uçaklarını satın almak için görüşmelere başladı.

Financial Times’ın haberine göre THY’nin özellikle Spirit filosunda bulunan Airbus A320 ve A321 tipi uçaklarla ilgilendiği belirtiliyor. ✈️

Küresel havacılık sektöründe yeni uçak teslimatlarında yaşanan gecikmeler nedeniyle birçok hava yolu şirketi hazır durumdaki ikinci el uçaklara yönelmeye başladı. THY’nin de büyüme planları kapsamında bu fırsatı değerlendirdiği konuşuluyor.

Spirit Airlines son dönemde yaşadığı mali kriz sonrası operasyonlarını büyük ölçüde durdurmuştu. Şirket, Amerika’daki düşük maliyetli hava yolu şirketleri arasında en bilinen markalardan biri olarak gösteriliyordu.

THY’nin önümüzdeki yıllarda filosunu ciddi şekilde büyütmeyi hedeflediği daha önce açıklanmıştı

🇹🇷 Türk Hava Yolları, iflas eden Amerikan hava yolu şirketi Spirit Airlines’ın bazı uçaklarını satın almak için görüşmelere başladı. Financial Times’ın haberine göre THY’nin özellikle Spirit filosunda bulunan Airbus A320 ve A321 tipi uçaklarla ilgilendiği belirtiliyor. ✈️ Küresel havacılık sektöründe yeni uçak teslimatlarında yaşanan gecikmeler nedeniyle birçok hava yolu şirketi hazır durumdaki ikinci el uçaklara yönelmeye başladı. THY’nin de büyüme planları kapsamında bu fırsatı değerlendirdiği konuşuluyor. Spirit Airlines son dönemde yaşadığı mali kriz sonrası operasyonlarını büyük ölçüde durdurmuştu. Şirket, Amerika’daki düşük maliyetli hava yolu şirketleri arasında en bilinen markalardan biri olarak gösteriliyordu. THY’nin önümüzdeki yıllarda filosunu ciddi şekilde büyütmeyi hedeflediği daha önce açıklanmıştı

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Leo XIV, papalığının ilk büyük teolojik metni olan “Magnifica Humanitas” adlı genelgesinde yapay zekâ konusunda dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Chicago doğumlu ilk Amerikalı Papa olan Leo XIV, yapay zekânın özellikle savaş teknolojilerinde kullanılmasının “çok sıkı etik kurallara” bağlanması gerektiğini söyledi.

Papa, kontrolsüz teknolojik gelişimin insanı “bir sistemin dişlisine” dönüştürebileceğini savunurken, yapay zekânın sadece birkaç özel şirketin kontrolünde olmaması gerektiğini vurguladı.

43 bin kelimelik metinde, İncil’deki “Babil Kulesi” hikâyesine de atıfta bulunan Papa Leo XIV, insanlığın bugün benzer bir güç ve kontrol arayışıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Yapay zekâ şirketi Anthropic’in kurucularından Christopher Olah’ın da katıldığı Vatikan’daki tanıtım toplantısında Papa, “Teknolojiye evet ya da hayır demek değil, Babil’i mi yoksa Kudüs’ü mü inşa edeceğimize karar vermek gerekiyor” dedi.

Papa ayrıca “transhümanizm” ve insan ile makine arasındaki sınırların bulanıklaşmasını savunan “posthümanizm” akımlarını da eleştirdi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Leo XIV, papalığının ilk büyük teolojik metni olan “Magnifica Humanitas” adlı genelgesinde yapay zekâ konusunda dikkat çeken uyarılarda bulundu. Chicago doğumlu ilk Amerikalı Papa olan Leo XIV, yapay zekânın özellikle savaş teknolojilerinde kullanılmasının “çok sıkı etik kurallara” bağlanması gerektiğini söyledi. Papa, kontrolsüz teknolojik gelişimin insanı “bir sistemin dişlisine” dönüştürebileceğini savunurken, yapay zekânın sadece birkaç özel şirketin kontrolünde olmaması gerektiğini vurguladı. 43 bin kelimelik metinde, İncil’deki “Babil Kulesi” hikâyesine de atıfta bulunan Papa Leo XIV, insanlığın bugün benzer bir güç ve kontrol arayışıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yapay zekâ şirketi Anthropic’in kurucularından Christopher Olah’ın da katıldığı Vatikan’daki tanıtım toplantısında Papa, “Teknolojiye evet ya da hayır demek değil, Babil’i mi yoksa Kudüs’ü mü inşa edeceğimize karar vermek gerekiyor” dedi. Papa ayrıca “transhümanizm” ve insan ile makine arasındaki sınırların bulanıklaşmasını savunan “posthümanizm” akımlarını da eleştirdi.